Sportverzorging/blessurepreventie
SenZa Home
Massage/Stress
Sportmassage
Massages Prijzen
SenZ@Work
Wellness bedrijven
Massageparty!
Contact
 
 

 

Sinds 2009 ben ik een gediplomeerd sportverzorgster na een opleiding die bestaat uit de onderdelen anatomie, fysiologie, traumatologie en sportvoeding, sportmassage, taping en bandageren.

Hierin zit ook een opleiding EHBO en helper om eerste hulp te kunnen toedienen.

 

 

2010: Oprichting Care'n'Motion: Your sport.....Our Care!

Care’n’Motion is een samenwerkingsverband tussen een aantal gediplomeerde sportverzorgers, een massagetherapeute, een stressconsulente en een afslankingsconsulente.

Care’n’Motion kan individuele sporters, clubs en zelfs ieder individu ondersteunen en begeleiden voor, tijdens en na een sportieve inspanning. Bedrijven en organisaties kunnen eveneens beroep op ons doen tijdens events voor een massagestand, voedingsadvies, trainingstips en zo meer. Care’n’Motion stelt gediplomeerde sportverzorgers ter beschikking van sportclubs die geen permanente sportverzorger in dienst hebben. Wij zijn inzetbaar voor elke sport: van balsporten, atletiek tot gevechtssporten. De sportverzorger is aanwezig tijdens trainingen en/of wedstrijden, die vooraf met het clubbestuur werden afgesproken. Er worden duidelijke afspraken gemaakt op welke trainings- en wedstrijddagen de sportverzorger aanwezig moet zijn en voor welke duur.

Zie voor meer informatie op
www.carenmotion.be.


De taak van de sportmasseur

Het beroep sportmasseur omvat meer dan het masseren van een sporter alleen. De werkzaamheden zijn zeer veelzijdig.

Tapen, bandageren, het verlenen van eerste hulp en het geven van adviezen worden ook uitgevoerd bij cliënten in een vrije beroepsuitoefening. Daaronder verstaan we ook niet-sporters, mensen die zich bijvoorbeeld overbelasten op hun werk. Onze werkomgeving is dus niet alleen bij een sportvereniging.


Kijk even naar een korte samenvatting van enkele evenementen:
http://www.youtube.com/watch?v=G04m9RY1I_Y&feature=share


Vaak is het de sportmasseur, die het eerst te maken krijgt met klanten met gezondheidsklachten, overbelasting en blessures.

Ook de overheid stimuleert de blessurepreventie en de ontwikkeling van de sportgezondheidszorg. Bij een hulpvraag levert de sportmasseur de eerste hulp, masseert, legt een bandage of adviseert de cliënt een dokter te consulteren. De sportmasseur kan bijvoorbeeld ook masseren als ondersteuning van de behandelingen van een kinesitherapeut. Dat gaat dan in overleg.

Mede door massages kan overbelasting verholpen worden. Voeg daarbij de gunstige invloed van massage op de herstelprocessen, dan zal het belang van de massage en daarmee van de sportmasseur die deze massage geeft, duidelijk zijn.

De sportmasseur kan ook kiezen om een bandage of een tape aan te leggen. De cliënt moet daarbij het gevoel hebben dat de tape/bandage bij het functioneren de nodige veiligheid en zekerheid geeft.


Verder wordt het tot de taak van de sportmasseur gerekend de sportlieden met raad en daad bij te staan met adviezen over voeding, trainingsbelasting, verzorging van het lichaam.


Behalve massages, uitgevoerd voor de training of wedstrijd, zal de sportmasseur ook na de training en/of wedstrijd kunnen masseren. Hiermee kan spierstijfheid verminderd of zelfs voorkomen worden. Naarmate de trainingen frequenter worden zal de noodzaak tot massage toenemen, omdat het lichaam minder tijd gegund wordt om te herstellen. Massage kan in dergelijke gevallen het herstelproces versnellen en ondersteunen.


Lokale en algemene effecten van de (sport)massage

De sportmassage kan vooral worden beschouwd als een middel om lokale factoren, meestal ontstaan door overbelasting op het lichaam, op te heffen. Wij bestrijden voornamelijk symptomen, die wij tijdens het onderzoek vinden, zoals: spiervermoeidheid, spierpijn, verhoogde of verlaagde spierspanning, spierverhardingen, spierkramp, strengvorming, verklevingen, doorbloeding- en stofwisselingsstoornissen enz. Ook factoren in de huid kunnen worden verbeterd. Het doel van de massage is dan bepaalde effecten te bereiken:

  • verbetering van de doorbloeding
  • verbetering van de spierspanning
  • losmaken van verklevingen
  • verbetering van de stofwisseling
  • pijnbestrijding
  • verbetering van lokale condities van de huid

Indien u meer informatie nodig heeft betreffende sportverzorging of zoekt u sportverzorgers die u kunnen ondersteunen, individueel of bij een sportclub, gelieve mij te contacteren zodat ik u op de best mogelijke manier verder kan begeleiden.

 

 

Katy Craeghs, Massagetherapeute en sportverzorgster

 

Zaakvoerster: Katy Craeghs  Weg naar Opoeteren 1, 3660 Opglabbeek  0472 45 32 33  ©Copyright 2006Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com