Bedrijfsmassage
SenZa Home
Massage/Stress
Sportmassage
Massages Prijzen
SenZ@Work
Wellness bedrijven
Massageparty!
Contact
 
 

Gezonde medewerkers, gezond bedrijf...
Stoelmassage kan daarbij helpen en moet u zien als het onderhoud van uw personeel. Steeds meer mensen werken langdurig in dezelfde houding, ondervinden veel stress en hoge werkdruk. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, burn-out en RSI. Stoelmassage werkt preventief tegen werkgerelateerde klachten en zorgt er voor dat al bestaande klachten zich niet verder ontwikkelen. 
 
Wat is stoelmassage

Bij stoelmassage gaat het om drukpuntmassage ter bevordering van de lichamelijke conditie en ter voorkoming van werkgerelateerde klachten, zoals RSI en de symptomen van stress. Stoelmassage kan helpen ziekteverzuim te voorkomen. De massage is gebaseerd op drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het grote voordeel is daarnaast dat de massage over de kleren heen gegeven kan worden. Dit verlaagt de drempel voor uw medewerkers om kennis te maken met de vele voordelen van een massage op de werkplek.


Gratis proefmassage
Bel ons voor een vrijblijvende gratis proefmassage.

Wij komen ter plaatse met onze massagestoel, u hoeft niets te voorzien.

 
De duur van de stoelmassages
De stoelmassages hebben een duur van 5, 10, 15 of 20 minuten. De duur van de stoelmassages wordt aangepast zodat deze naadloos aansluiten bij uw event.

Veel gestelde vragen ivm stoelmassage: 

  • Kan de massage op elke willekeurige stoel plaats vinden? Nee, de stoelmasseur neemt een speciaal hiervoor ontworpen portable massage stoel mee, die op ieders lengte persoonlijk ingesteld wordt.
  • Kan iedereen stoelmassage krijgen? In principe wel. Voor vrouwen die zwanger zijn is er een aangepaste behandeling.
  • Hoe vaak moet je een stoelmassage krijgen voor het beste resultaat? Het is belangrijk om die medewerkers die werkgerelateerde klachten beginnen te ontwikkelen de gelegenheid te geven een tijdlang iedere week een massage te ondergaan. Bij 1x in de twee weken zijn in de praktijk ook wel effecten gemerkt, maar zeker in het begin worden de fysieke resultaten het duidelijkst als men iedere week gaat. Later kan men weer overstappen op 1x in de 2 weken als regelmatige basis.
  • Kun je ook onwel worden na een massage of spierpijn krijgen? Ja , dat kan, dit is vaak een waarschuwing dat je al een tijdlang teveel van jezelf hebt gevraagd. Een signaal dat je meer ontspanningsmomenten moet brengen in je dagelijks leven. Het is meestal van korte duur en onschuldig. Dit komt vooral doordat er afvalstoffen uit de spierstofwisseling worden losgemaakt. Deze belanden in de bloedbaan. Je kunt je hierbij heel moe gaan voelen, hoofdpijn krijgen, totdat het lichaam de afvalstoffen heeft kunnen opruimen, bijvoorbeeld met behulp van het extra drinken van water.
  • Waarom duurt de massage niet langer dan 20 minuten? Dan is de massage niet meer activerend, wat juist de bedoeling is van stoelmassage op het werk, maar zouden medewerkers loom kunnen worden. Een lange ontspanningsmassage kan men beter na het werk ondergaan.
  • Worden RSI klachten en andere spanningsklachten verholpen? Ja, stoelmassage kan de verminderde doorbloeding en verstarring doorbreken. Bovendien maakt het mensen bewust van hun lichaamshouding.
    Het vergt echter geduld, want wat jarenlang is opgebouwd als gewoonte (bijvoorbeeld een incorrecte werk/lichaamshouding) heeft ook weer tijd nodig
    om te veranderen.Feit : Aanpak stress op het werk levert gezondheidswinst en geld op

Stress en RSI (Repetitive strain injury) door het werk zijn grote veroorzakers van gezondheidsklachten. Jaarlijks meldt twee tot vier procent van de werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. Vijftien procent krijgt door het werk klachten aan arm, nek of schouder, die tot beperkingen leiden. De jaarlijkse kosten worden in totaal op zes miljard euro geschat.

Jaarlijks melden 150.000 tot 300.000 werknemers zich ziek vanwege stress op het werk. De stress kan worden veroorzaakt door een te hoge werkdruk, maar ook door agressief gedrag van klanten, pesterijen van collega's of eentonig werk. Dit leidt niet alleen tot psychische klachten, zoals depressiviteit, maar ook tot hartkwalen en ongelukken die ontstaan door gehaastheid of een gebrek aan concentratie. Jaarlijks gaan 340.000 tot 675.000 werknemers naar de dokter met klachten aan arm, nek of schouder, die door het werk komen. Het gaat daarbij niet alleen om beeldschermwerkers, maar bijvoorbeeld ook om inpakkers en oppermannen, die doorlopend dezelfde beweging maken.

Stoelmassage is in Europa een nieuwe vorm van masseren en zal de komende jaren alleen maar bekender en zeer populair worden.

Zaakvoerster: Katy Craeghs  Weg naar Opoeteren 1, 3660 Opglabbeek  0472 45 32 33 

©Copyright 2006

Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com